Ako Sa Z Továrni Na Cement Stal Domov

Toto je príbeh toho ako sa z továrni na cement z 19. storočia v Katalánsku, stal domov pre firmu architektov. Ide o firmu ktorá nesie meno svojho zakladateľa menom Ricardo Bofill, ktorý už v roku 1970 vedel, že toto miesto bude slúžiť ako útočisko inšpirácie budúcich projektov. Enormné množstvo času a práce išlo do renovácie bývalej továrni, teraz prezývanej La Fabrica, ktorá si vďaka Bofillovej zručnosti zachovala pôvodnú integritu do dnešnej podoby pripomínajúcej zámok.

Počas búrania a fázy výstavby si Bofill a jeho skupina všimli potenciál pre rozsiahle záhrady, miesta pre bývanie a aj pre samotné štúdio firmy. Miesta pre svoje štúdio sa vyberali medzi prvými a hostia ich priestory v starých továrenských silách, ktoré sa rozdelili a štyri podlažia s točitým schodiskom. Ako ďalšie si podali spomínané rozsiahle záhrady, s palmami a kríkmi ťahajúcimi sa po stenách budovy. Vysadená je všade aj tráva, olivovníky, eukalyptus a rôzne ďalšie druhy stromov. Zelene je tu naozaj požehnane, okrem rozsiahlej záhrady naokolo nechýba vegetácia ani na streche továrni plná stromov a trávy. Vrchná časť budovy slúži ako obývateľná časť s vysokými oblúkovými oknami, kuchyňou a jedálňou pre rodinné oslavy. Ešte je tu nájsť aj Marokánsky inšpirovanú do ružovkasta ladenú miestnosť pre súkromné chvíle.


 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *